
خطرات و عوارض قرص های چربی سوز
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که به سرعت از شر اضافه وزنتان خلاص شوید
و آیا در نهایت به استفاده از قرص های چربی سوز روی آوردهاید؟
ما گاهی اوقات دوست داریم سریع به نتیجه برسیم و بنابراین وسوسه میشویم که
بدون توجه به خطرات و عوارض قرص های چربی سوز از این روش های میانبر استفاده کنیم.
اگر شما از هر گونه چربی سوز مصنوعی استفاده میکنید تا لاغر شوید،
وقت آن رسیده که این قرص ها را کنار بگذارید. این توصیه به دلیل خطرات و عوارض قرص های چربی سوز است.
آیا دوست دارید در مورد عوارض قرص های چربی سوز بیشتر بدانید؟
قرص چربی سوز چیست؟
با سبک زندگی ناسالمی که رو به افزایش است، چاقی به یک مشکل جهانی تبدیل شدهاست. و ما با میلی که به از دست دادن وزن داریم، هر گام ممکنی را برمیداریم از پناه بردن به رژیمهای سخت تا عرق کردن در سالنهای ورزشی. یکی از اتفاقات تازه در حیطهی کاهش وزن، ظهور قرصهای چربیسوز است. ما همه، چیزهایی راجع به این قرصها شنیدهایم، اما اکثرمان هنوز نسبت به اینکه آنها واقعا چه هستند و چه تاثیری دارند، آگاهی نداریم.
قرصهای چربیسوز چنانچه از نامشان مشهود است، ادعا میکنند که قادر هستند اضافه وزن را در کوتاهترین زمان ممکن کاهش بدهند. قرصهای چربیسوز و ترموژنیکها، که به خوبی شناختهشده هستند، عمدتا ترکیبی از گیاهان دارویی و محرکها هستند که با کمی بالا بردن دمای بدنتان سبب میشوند که کالری بیشتری بسوزانید. آنها همچنین اشتهای شما را سرکوب میکنند و هنگامی که روی رژیم غذایی کم کالری هستید، به شما انرژی میدهند.
سابقا اکثر آنها به عنوان یک عنصر کلیدی، حاوی افدرین بودند، یک نسخهی مصنوعی از گیاه چینیِ افدرا.
اما در حال حاضر به دلیل عوارض جانبی و خواص اعتیادآوری که دارند تنها در داروهای تجویزی بریتانیا موجود هستند.
این قرصهای چربیسوز بیشتر به صورت قرص در دسترس هستند و در میان کسانی که میخواهند سریع اضافه وزن را کاهش بدهند،
بسیار محبوبیت دارند. وقتی پای کاهش سریع وزن به میان میآید،
نتایج این قرصها رضایتبخش بوده است.
اما این سوال اغلب به ذهن خطور میکند که آیا این چربیسوزها میتوانند مکملهای بی خطری باشند یا خیر.
قرصهای چربیسوز چگونه تاثیر خود را میگذارند؟
همانطور که در بالا ذکر شد، قرصهای چربیسوز برای کاهش وزن در طول یک دورهی کوتاه زمانی هستند. امروزه بازار پر است از مکملهای بیشمار چربیسوز، که همگی چربی را به شیوههای مختلفی میسوزانند. اساسا چربیسوزها کار خود را به سه شیوه انجام میدهند:
۱. سرکوب اشتها
یکی از راههایی که به وسیلهی آن قرصهای چربیسوز باعث کاهش وزن میشوند، سرکوب اشتها است. این تاثیر با دستکاری مواد شیمیایی و هورمونهای بدن رخ میدهد به طوری که مغز احساس میکند که سیر هستید. این مکملها به عنوان داروهای نورآدرنرژیک شناخته میشوند و هورمونهای جنگ و گریز را که سیگنالهای بدن را به مغز می رسانند، تحریک میکنند.
نوع دیگری از سرکوبکنندهها وجود دارد که جذب سروتونین را دستکاری میکنند و سبب میشوند که سریعتر احساس سیری کنید.
آنها اساسا شما را از ایدهی خوردن به وسیلهی تحریک حس تندرستی منصرف میکنند.
عوارض جانبی آنها از عصبی شدن تا حملهی قلبی متغیر است.
علاوه بر این، در حین اینکه وزنتان کاهش مییابد، اثربخشی آنها نیز کم میشود.
۲. مسدودکنندههای چربی
اینها نوع دیگری از قرصهای چربیسوز هستند که از نوعی حلزون صدفدار به نام کیتوسان ساخته شدهاند. هنگامی که این ماده وارد بدن شما میشود، به چربیهای موجود در غذای شما میچسبد، و به این ترتیب از جذب آن توسط بدن جلوگیری میکند. مسدودکنندههای چربی نیز با عوارض جانبی خاصی همراه هستند. آنها نه تنها از جذب چربی جلوگیری میکنند بلکه از دیگر ورود مواد مغذی حیاتی به بدن نیز جلوگیری میکنند. ثانيا، آنها فقط از جذب چرب جلوگيري ميکنند، اما چربي در بدن باقی میماند و باعث درد معده، اسهال و ترشح از مقعد ميشود.
۳. افزایش متابولیسم
سومین اصلی که برخی از قرصهای چربیسوز بر اساس آن تاثیر خود را میگذارند، افزایش متابولیسم بدن است که، چنانچه همهی ما میدانیم، منجر به کاهش وزن میشود. این قرصهای چربیسوز به صورت مصنوعی متابولیسم بدن انسان را افزایش میدهند یا به آن سرعت میبخشند به طوری که بدن مواد مغذی را تجزیه کرده و برای انرژی استفاده میکند. کافئین یکی از رایجترین مواد مورد استفاده در این نوع از قرصهای چربیسوز است. مصرف کافئین سبب میشود که بدن شما هورمونهایی را در جریان خون آزاد کند و به این ترتیب سوخت و ساز بدن شما را تسریع میکند. این هورمونها بدن شما را قادر میسازند که خود را تنظیم کند و وزن را تحت کنترل دربیاورد.
با این حال، بالا بودن بیش از حد متابولیسم نیز عوارض خاص خود را دارد.
استفادهی طولانی مدت از این قرصها باعث میشود که متابولیسم برای محافظت از خود کند شود.
بنابراین، این قرصهای چربیسوز برای مدت زمان طولانی اثر خود را حفظ نخواهند کرد.
عوارض قرص های چربی سوز
۱. اضطراب
اکثر قرصهای چربیسوز سطح کورتیزول، یعنی هورمون استرس را افزایش میدهند. بنابراین، اگر شما از اضطراب رنج میبرید، قرصهای چربیسوز میتوانند باعث بدتر شدن مشکل شما شوند. افدرین، یکی از قرصهای چربیسوز، میتواند در صورت مصرف در دوزهای بالا اثرات جدی روی شما داشته باشد. عوارض جانبی آن اضطراب، بیخوابی، دلتنگی، سرگیجه و استفراغ را شامل میشود.
۲. بیخوابی
قرصهای چربی سوز مانند افدرین و کافئین موجب افزایش ضربان قلب و متابولیسم میشوند و همین به شیوهی منفی روی الگوی خواب شما تاثیر میگذراد. بیخوابی بر سیستم ایمنی بدن شما تاثیر منفی خواهد گذاشت، و در نتیجه باعث خستگی بیش از حد شده و سبب میشود که شما مستعد ابتلا به بیماریهایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا باشید.
۳. فشار خون بالا
قرصهای چربیسوز غالبا بدن شما را گرم میکنند، و به این ترتیب سوخت و ساز بدن شما را تسریع میبخشند. با این حال، تحقیقات ثابت کردهاند که استفاده از چربیسوز معروف یعنی افدرین باعث بروز عوارض جانبی مانند بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب میشود. این امر ریسک کاهش گردش خون را افزایش میدهد.
۴. وضعیت روحی بدتر
تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه واندربیلت نشان داد که استفادهی بیش از حد از قرصهای چربیسوز روی حالات روحی و عاطفی تاثیر میگذارد و سبب بروز مشکلاتی مانند اضطراب، نگرانی، تغییرات خلقی و رفتارهای پرخاشگرانه میشود. در موارد شدید، این مشکلات حتی ممکن است تا جایی پیش بروند که فرد به خود آسیب بزند.
۵. کمآبی یا دهیدراته شدن
قرصهای چربیسوز همچنین خطر کمآب شدن بدن را افزایش میدهند،
به ویژه در آب و هوای گرم یا در حین انجام تمرینات ورزشی. در اغلب موارد،
کافئین و افدرین در حالی که سرعت کاهش وزن را افزایش میدهند، سبب دهیدراته شدن بدن میشوند.
از دست دادن آب بدن به سردرد منجر میشود و در موارد شدید، باعث میشود در طول تمرینات به شدت زمین بخورید.
۶. مرگ
مرگ یکی از عوارض قرص های چربی سوز است که ممکن است در موارد خیلی بد رخ بدهد. این قرصهای چربیسوز با خطرات زیادی برای سلامتی همراه هستند زیرا توسط ادارهی غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تایید نشدهاند. جدای از این، پس از آنکه احتمال نقش داشتن افدرین در مرگ یک ورزشکار برجسته اعلام شد، FDA استفاده از آن را ممنوع کرد. بنابراین قبل از خرید این قرص چربیسوز، مهم است که ریسکهای مرتبط با آنها را بدانید.
چربی سوزهای طبیعی
۱. چای سبز
۲. گریپفروت
۳. گلابی
۴. بادام
۵. لوبیا سفید
۶. شکلات تلخ
۷ : برنج قهوه ای یا سبوس برنج
با توجه به این واقعیت که عوارض قرص های چربی سوز بسیار زیاد است
گزینهی بهتر این است که غذاهای چربیسوز طبیعی را در رژیم غذاییتان بگنجانید.
به غیر از داشتن یک رژیم غذایی متعادل، توصیه میشود که به طور منظم ورزش کنید تا همواره وزن مناسبی داشته باشید.
منبع : stylecraze
آخرین دیدگاهها